På Thorsgaard Efterskole elsker vi god og sund mad!

Det er vel ikke særligt som så, men hos os er maden altså bare særligt lækker og indbydende.

Vi bestræber os på at bruge årstidens grønt og køber ind lokalt og økologisk så vidt muligt. Vi er optaget af bæredygtighed og af at lære jer elever, hvor vigtigt det er at blive kompetente forbrugere i vores moderne verden.

Thorsgaard Efterskole 14968

Køkkenet

Dette får du selv lov til at snuse til, når du som elev på skolen indgår i den obligatoriske køkkentjans. Her vil du sammen med køkkenteamet planlægge ugens måltider og lære noget om store mængder mad og sammensætningen af råvarer, der udgør den gode mad, vi spiser på Thorsgaard. Du vil sammen med de andre køkkenelever og køkkenteamet præsentere den mad, du har været med til at lave til middag.

Vi spiser altid varm mad til middag i hverdagen

Der er mulighed for at spise op til seks gange om dagen, med tre hovedmåltider i vores store, lyse spisesal. Vi spiser både traditionelle og “moderne” retter, maden er hjemmelavet og lavet af friske råvarer.

Vi følger de 10 kostråd og har naturligvis "elitesmiley". Desuden har vi “Det økologiske spisemærke i bronze” - vi går målrettet og selvsikkert mod sølv, så længe det giver mening i bæredygtig forstand.

Bekæmp madspild

Vi er meget optaget af at bekæmpe madspild, og vi er stolte over at være godkendt til "Refood-mærket", der kun tildeles dem, der gør en særlig indsats for at anvende stort set alt fra råvarerne. Vi laver fx suppe af stilke, stokke og kernehuse, rester fra diverse grøntsager bliver til den lækreste relish, og vi bruger æbleskrog til at lave vores egen æblecidereddike.  Det synes vi giver virkelig god mening!

Omkring skolen vokser mange vilde bærbuske, og vi elsker at kunne gå på bær-tur og bagefter selv lave det lækreste marmelade, som vi dagligt nyder til de hjemmebagte boller. Vi er i øvrigt også ret vilde med honning, hvilket er helt perfekt, når nu vi selv har bistader og slynger vores egen honning på skolen.

Har du specielle/specifikke krav vedrørende kosten, er det blot at rette henvendelse til køkkenet inden opstarten, så vi kan planlægge den bedst mulige kost for dig!