Hestens adfærd og rideture i den smukke natur

Når du vælger linjefaget “Islandske heste”, vil du komme rundt i krogene omkring hestens adfærd og levemåde i det teoretiske felt. Herved vil du blive klogere på netop denne race, men også på heste generelt og ikke mindst på din egen måde at agere sammen med hesten.

Du kommer, udover rideundervisningen på ovalbanen, til at beskæftige dig med horsemanship samt med at ride ture i den smukke natur. Her er Thorsgaards placering intet mindre end perfekt - midt i naturskønne områder tæt på Mariager Fjord, der giver anledning til smukke rideture.

Islandske heste” er for dig, der er glad for heste og ønsker at pleje og ride dem, selvom du er på efterskole. Undervisningen tager udgangspunkt i tur- og baneridning, mens pasning og pleje af din egen og skolens heste indgår som en naturlig del af undervisningen.

Linjefagstur

På linjen kommer du afsted på tur sammen med de andre linjefagselever og dine lærere. I vil opleve at komme helt tæt på hestene på alle tider af døgnet og ride så alle musklerne værker. Det bliver med garanti både sjovt og udfordrende!

Noget af det bedste ved at gå på ridelinjen på Thorsgaard er det sammenhold, der er på linjen, både blandt eleverne, men også med vores ridelærer. Vi på ridelinjen har et fællesskab, som de andre linjefag ikke nødvendigvis har.

Vores ridelinje er for ryttere på alle niveauer, her er både nybegyndere og nogen der rider DM, og hvis du ikke har egen hest, finder vores ridelærer den helt rigtige hest til dig og dit niveau.

Skolen har også de bedste faciliteter til varieret undervisning, f.eks. almindelig baneundervisning, trecbane, horsemanship og ikke mindst rideture i den skønne natur omkring skolen og Mariager Fjord.

Anna, årg. 19/20
Islandske heste

Jeg var elev på Thorsgaard efterskole i årgang 19/20, og jeg gik på hestelinjen. Hestelinjen er for alle niveauer, både for nybegyndere eller konkurrenceryttere, og du kan låne en hest eller have din egen med. Jeg har lært en masse omkring hesten ved at være på Thorsgaard. Vi har været igennem mange ting bl.a. avl, træning af ungheste, horsemanship og en masse andet. Hvis man ønsker det skønneste år, med de fedeste mennesker, kan Thorsgaard varmt anbefales.

Josefine, årg. 19/20
Islandske heste