Kajak, mountainbike og klatring

Hvis du vælger “Natur og friluftsliv”, får du lov til at komme ud at prøve kræfter med naturen på mange forskellige måder. Linjen tager oftest udgangspunkt i kajak, mountainbike og klatring. Du får endda mulighed for at tage prøven i EPP (European Paddle Pass), hvis diplom giver adgang til at ro selvstændigt overalt i verden.

Linjen giver også mulighed for at stifte bekendtskab med almindeligt lejrliv, hvor vi laver mad over bål, overnatter i naturen og kigger på stjerner. Natur og friluftslinjen giver dig også mulighed for at prøve aktiviteter som skiløb og rapelling.

På “Natur og friluftsliv” kommer du helt sikkert ikke til at kede dig, og hvis du vil udfordres på det fysiske og mentale plan, så skal du vælge denne linje.

Linjefagstur

Et par gange årligt tager vi på spændende ture rundt i Danmark og Skandinavien. I vil blive udfordret psykisk som fysisk og vil, når dagen slutter efter en udfordrende dag i terrænet, sove sødeligt -  om det så er i toppen af et træ, i shelter eller bivuak!

 

Særlige oplevelser

Jeg synes, man burde vælge Natur & Friluftsliv, fordi man kommer ud og prøver en hel masse fede outdoor aktiviteter. Indtil videre har jeg både været ud at sejle i kajak, kørt mountainbike og klatret i træer. Det er alt sammen fedt på så mange forskellige måder. Fx fordi man får prøvet nogle af sine grænser af, imens man er sammen med sine venner. Selvom der er så mange aktiviteter er der stadig plads til at slappe af, fx ved at der bliver lavet mad over bål.

Du burde vælge Natur & Friluftsliv - linjen på Thorsgaard, hvis du godt kan lide at være ude i naturen og gerne vil prøve nogle fede outdoor aktiviteter.

Lasse, 15 år
Natur & Friluftsliv

“Jeg har været glad for at være på linjefaget “Natur & friluftsliv”, for jeg har fået en hel masse fede oplevelser! Jeg har klatret i trætoppe, været ude at gå langt og sejlet spændende ture i kajak.

Når man som hold sammen bliver udfordret, eller enkelte bliver pressede og samtidig skal samarbejde, så får man skabt et helt specielt sammenhold og fællesskab. Man får nogle vilde oplevelse og man lærer!

Noget af det bedste på linjefaget har været da vi skulle på linjefagstur. Vi tog til Helgenæs og gik ca. 13 km langs kysten med oppakning. Da vi kom til lejrpladsen stod den på aftensmad over bål, hvorefter vi gik til stranden og badede med solnedgangen og lavede skumfiduser over bål. Det var SÅ hyggeligt! En god blanding mellem udfordring og hygge”

Regitze, årg. 19/20
Natur & Friluftsliv