På Thorsgaard Efterskole elsker vi de særlige oplevelser

På Thorsgaard Efterskole elsker vi at krydre året med særlige oplevelser og vi kaster os over anderledes aktiviteter!

Vi starter året med en introuge, der mest af alt handler om at lære hinanden og skolen at kende. Herefter kommer de særlige oplevelser drypvis henover året, der sluttes med en outrouge med både spas, hygge og et brag af en gallafest.

Thorsgaard Efterskole 2020 LQ 15
Introugen
Julen
Forestillingsugen
Outrougen
Gallafesten

Introugen

Vi starter året med en introuge, den allerførste uge, hvor vi bruger al tiden på at lære hinanden og skolen at kende. Der er forskellige aktiviteter på programmet, og alle har det formål, at vi skal komme rigtig godt fra start.

Vi laver sandsynligvis Thorsgaard-OL, Tour de Chambre, kontaktgruppe- og husdyst i forskellige kategorier, besøg hos din kontaktlærer, tur ud i det blå og ned til Hobro, første møde med din klasse og en masse andre sjove, skøre og fællesskabsskabende aktiviteter.

Thorsgaard Efterskole 2020 LQ 22

Turene

Hvert år tager vi på flere ture ud af huset. Det gør vi, fordi det giver rigtig meget mening at lægge nogle uforglemmelige rejseoplevelser ned i rygsækken.

Kultur- og linjefagstur

I september tager vi på kultur- og linjefagstur til Polen, hvor vi oplever kulturen i og omkring Krakow. Derudover er der dage afsat til udfordringer og oplevelser med sin linje, og det hele har samme formål – at ryste flokken godt og grundigt sammen. Og det er ganske vist, at du kommer tilbage til skolen med en ny stor oplevelse i bagagen.

Skitur til Norge

Vi tager hvert år til Norge, hvor vi løber på langrendsski. Det giver så mange fede og sjove udfordringer, styrker fællesskabet og giver naturoplevelser i særklasse.
Vi sejler og kører i bus til Johnsgården, som ligger så langt oppe i vinter-Norge, at der er dejligt meget sne at boltre sig i. Der er faktisk så meget sne, at det er muligt at grave sin egen snehule, som du naturligvis overnatter i en enkelt nat, hvis du har lyst til det – det er måske den eneste gang, du har muligheden for at prøve det.

For nogle kan udfordringerne ikke blive vilde nok, og der skal gerne bestiges en top hver dag, mens andre er tilstrækkeligt udfordret ved at holde balancen på skiene, når det går fint lige ud – der er heldigvis taget højde for alle niveauer, når vi indtager det norske snelandskab.  Og alle kommer hjem igen med en rejseoplevelse, de ellers ikke ville have fået.

Linjefagstur

Udover de fælles ture tager vi i foråret også på linjefagsture enten til en fælles destination eller til forskellige steder og med forskellige udfordringer. Disse ture er meget varierende, men fælles for dem alle er, at de udfordrer, udvikler og giver udsyn og indsigt. Du kan i øvrigt læse mere om linjefagsturene under de enkelte linjefag.