Måske har du engang lavet et digt, skrevet i dagbog, nynnet din egen melodi eller prøvet at sætte dine fingre på en guitar, en ukulele eller et klaver.
Det kan også være, at du har rodet med at lave musik på din computer.

Hvis bare du er nysgerrig og har lysten til at kaste dig ud i at være kreativ, skabende og dykke ned i kassen med værktøjer til at skrive en sang, er det denne linje, du skal vælge. Både hvis du er nybegynder, eller hvis du har spillet og sunget før. En stor del af timerne vil naturligvis blive brugt i øvelokalet, hvor vi skal spille en masse forskellig musik og lære alle instrumenterne at kende.

På linjen skal der nørdes med alle dele af sangskrivningsprocessen.
Vi skal:

  • Finde inspiration og få skøre og vilde idéer

  • Skrive tekster - både alene og sammen

  • Finde på melodier og indfange sangens stemning

  • Arrangere og øve sangene med band

  • Indspille sangene i vores studie og måske lave en musikvideo til

  • Optræde for hinanden på linjen - og for andre hvis du har lyst!

  • Optage podcast hvor vi snakker om, hvordan sangene er blevet til.

     

 

Mit ophold på Thorsgaard efterskole i skoleåret 17/ 18 blev skelsættende for hvem, jeg er i dag. Det var her jeg lærte at være et socialt menneske. 

Her mødte jeg totalt anerkendelse for, hvem jeg er, og her fandt jeg ud af, at andre værdsætter mig, som den jeg er.

Her lærte jeg også at stå på egne ben og finde ud af, hvordan jeg selv kan løse både faglige og social udfordringer, man møder på sin vej gennem livet.

Samtidigt mødte jeg en ny verden, jeg aldrig har mødt før, fordi på Thorsgaard Efterskole er der alle slags mennesker, det er der fuld forståelse for. Det gør, at jeg i dag er meget bedre til indgå i mange forskellige relationer med mange forskellige mennesker.

 

Vibe, årg. 17/18

Hvad det bedste ved Thorsgaard er, er ret umuligt at svare på!! Der er uendelig mange ting, der står på 1. pladsen. Der er helt vildt højt til loftet!! Fx foreslog jeg, at det kunne godt nok være fedt at have ænder! Og så sagde skolen, “Ja, det skal vi da have!!”

Men det er ikke fordi, det bliver serveret for dig, du skal kæmpe for det og gøre noget ved det. Men Thorsgaard er mulighedernes sted.

 Det jeg husker bedst fra mine år på Thorsgaard er personlighederne! Både lærere, elever, ansatte og vedhæng!! Thorsgaard er et sted fyldt med fantastiske personligheder. Elever med fantastiske personligheder kommer ind og Thorsgaard har en evne til at lade de her personligheder vokse og gro til fantastiske individer.

Fordi der er plads til folk som de er. Du behøver ikke være vildt god til fx gymnastik eller musik, når du kommer der. Der er plads til at gøre de ting, du godt kan lide og finde ud af, hvad du godt kan lide og blive god til det.

Jeg er blevet spurgt, hvad jeg bruger min Thorsgaard-tid til her efterfølgende, og det meget korte men præcise svar er: AT VÆRE MIG.

 

Line, årg. 17/18 og 18/19

Efterskole for mig har været mit livs største oplevelse. Det har været mig et frirum, hvor jeg for første gang i rigtigt lang tid har følt, jeg kunne være mig selv.

Havde jeg ikke gået på efterskole, var jeg nok ikke blevet til ret meget.

Før jeg startede på Thorsgaard, var jeg en meget nervøs, genert, indadvendt dreng med frygt for det værste, men mit ophold på Thorsgaard har hjulpet mig mere, end hvad nogen andre ville.

 

Daniel, årg. 17/18 + 18/19