Hvordan bliver man elev på Thorsgaard?

Inden vi optager dig som elev på Thorsgaard Efterskole, skal du have besøgt skolen og fået en rundvisning.

Der vil ved besøget endvidere finde et lille interview sted mellem dig og en af os ansatte, så vi lærer dig lidt bedre at kende. Det kan enten være, at du booker dig ind til et åbent hus arrangement den første onsdag i en måned, eller aftaler besøg på et andet tidspunkt, det er helt op til dig, og du er lige velkommen til begge dele.

Under alle omstændigheder skal du tilmelde dig på nedenstående tilmeldingsskema i forbindelse med booking af et besøg.

Vi vil efter besøget sende dig en bekræftelse på dit besøg, og om vi har plads på den linje og klasse, du ønsker. Hvis du efter besøget tænker, “Yeah Thorsgaard Efterskole er lige mig”, skal du gå ind og udfylde det endelige tilmeldingsskema, som du får tilsendt fra os.

Når du har tilmeldt dig og indbetalt indmeldelsesgebyr, vil du få en endelig bekræftelse på, at du er optaget på skolen.Får du det, vil du dermed være sikret en plads på Thorsgaard i det skoleår, du har valgt.

Hvad sker der når du er tilmeldt?

Allerede når du er tilmeldt, starter processen med at lære dig at kende. Det vigtigste i den sammenhæng er, at du, i foråret inden skoleårets start, indkaldes til en snak med en af lærerne. Her møder du også nogle af de andre unge mennesker, du skal gå med.

Senere på foråret afholder vi “Nye elevers dag”, hvor alle kommende elever og forældre kommer på besøg på skolen og møder hinanden sådan rigtigt for allerførste gang.

Hvad koster det at gå på skolen?

Det er meget forskelligt, hvad den enkelte familie skal betale for et efterskoleophold på Thorsgaard. Det skyldes, at tilskuddet beregnes efter forældrenes indkomst.

Ugepris for skoleåret 20/21 er kr. 2.450 i 42 uger

Ugepris for skoleåret 21/22 er kr. 2.500 i 42 uger

Ugepris for skoleåret 22/23 er kr. 2.550 i 42 uger

Der gives statslig elevstøtte efter gældende regler. Med Prisberegneren kan man beregne sin egenbetaling. Den endelige beregning vil blive foretaget efter indhentning af indkomstgrundlag fra SU-styrelsen

Øvrige udgifter

Indmeldelsesgebyr

Kr. 2500 indbetales senest 14 dage efter indmeldelse til kontonr. 9190-2505772469.

Indmeldelsesgebyret betragtes som et administrativt gebyr og tilbagebetales derfor ikke ved framelding eller udmeldelse.

Indeholdt i gebyret for startende elever er: en startpakke indeholdende efterskoledragt og t-shirt samt “Blå bog”, der udleveres, når skoleåret slutter.

Skolepenge

Skolepengene fordeles på 12 lige store rater. Den første betales d. 1. juli og den sidste d. 1. juni.

Udmeldelsesgebyr

Ved udmeldelse/afbrydelse af opholdet efter den 1. august eller i løbet af skoleåret, betales skolepenge – uden statslig elevstøtte – i en periode på 2 uger efter udmeldelsen/afbrydelsen.

Kultur- og linjefagstur samt skitur

Den årlige kultur- og linjefagstur koster ikke ekstra. Rejsen går over land eller “til vands” til en europæisk destination. Skituren går til Norge og her er der heller ikke ekstra udgifter.

Hestelinjen

Ved deltagelse på linjen “Islandske heste” opkræves kr. 225,- om ugen, hvis der medbringes egen hest. Ved lån af skolens heste, opkræves kr. 250,- om ugen, og her deles op til to elever om en hest.

BS-klassen

Det koster ugentligt kr. 275,- ekstra at være elev i BS-klassen udover de almindelige skolepenge.

Hvilke klasser har I?

På Thorsgaard har vi 9. og 10. årgang. Vi har almen 9. klasse, almen 10. klasse, BS- klassen for 9. og 10. klasse-elever samt en prøvefri projektorienteret 10. klasse, TE10.

Hvornår har man ferie?

Som udgangspunkt følger vi skoleferierne i folkeskolerne.

Skoleåret starter i uge 33 og varer 42 uger. Uge 42 er efterårsferie, vi holder juleferie i ca. 14 dage, vinterferie i uge 7, og så holder vi naturligvis også fri i forårets helligdage. De tre dage op til påske holder vi derimod IKKE fri, men påskens helligdage er selvfølgelig fridage.

Hvordan er værelserne på skolen?

Værelserne er to-sengsværelser med enten køjesenge eller to enkeltsenge. I bor på værelserne sammen som roomies, enten dreng-dreng eller pige-pige. I elevhusene er I blandede både piger og drenge, og to til tre værelser deler toilet og bad. I hvert hus er der plads til 18 personer fordelt på ni værelser.

Skal man selv have computer med?

Thorsgaard stiller ikke computere, IPads eller lignende til rådighed for eleverne, så derfor anbefaler vi klart, at du medbringer din egen bærbare enhed. Selvom en smartphone er god til mange formål, så oplever vi i dagligdagen, at det ikke er tilstrækkeligt til skolearbejdet.

Book besøg

Når du kommer på besøg hos os, så vil der næsten altid være et par elever til at vise dig rundt og fortælle dig en masse om linjefagene, klasserne, hvordan man bor, hvad vi laver i weekenderne, hvordan hverdagen fungerer og sikkert en masse andet. Det plejer at give et ret godt billede af, hvad Thorsgaard er og kan.

Book besøg